dialeg

Exposicions recents

 

[ Diàlegs ]

 

Pintura, música i patrimoni

Quim Corominas i Assumpció Mateu

Pintures recents

 

Del 22 de juliol al 25 de setembre de 2016

Inauguració, divendres 22 de juliol a les 18.30 h

Canònica de Santa Maria de Vilabertran

 

Diàlegs és un punt de confluència estival que uneix tres puntals de la cultura: la pintura, la música i el patrimoni a la Canònica de  Santa Maria de Vilabertran. En aquest marc de bellesa paisatgística i patrimonial de l’edifici romànic té lloc cada estiu el festival Shubertíada dedicat al lied i a la música de cambra i un cicle d’exposicions de pintura contemporània, en un diàleg engrescador, potent culturalment i, alhora emocionant.

 

Quim Corominas: ‘’Colors d’estiu”

 

L’obra de Quim Corominas parteix del llenguatge heretat de l’expressionisme abstracte i de la pintura gestual d’acció. Els trets més característics de la seva obra són el color i la gestualitat. Utilitzant una àmplia gamma cromàtica de colors purs on destaquen el blau i el vermell, la seva obra adquireix una tensió constant que estableix al mateix temps un atractiu equilibri visual.

 

L’exposició inclou les obres més recents de l’artista que formen part de la sèrie “Colors d’estiu'”. Les pintures mostren l’evolució estètica que la constant experimentació de l’artista aporta en una obra que, esdevé cada cop més intuïtiva i lliure. Corominas treballa la pintura sobre tela buscant l’equilibri i el diàleg dels colors. En les seves pintures, la taca i el ritme de la pinzellada esdevenen un constant redescobriment plàstic i, les formes generades, van configurant l’estructura de la composició final que interessa a l’artista. Els colors vius i nets, les pinzellades ràpides i gestuals, els efectes de llums, transparències, i la sensació de  moviment, creen  l’energia que sorgeix de la pintura. Diferents intensitats de color es van superposant com una teranyina paisatgística de noves formes que  esdevenen títols, noms, llocs, poemes i  somnis de  noves realitats que adquireixen tota la força i presència damunt la tela.